lunes, 8 de diciembre de 2008

LA PERDIU




La perdiu fa uns 36 cm. És de color blanc, vermell i castany.

ECOLOGIA. Au sedentària que viu en esbarts de nou a dotze exemplars.

HÀBITAT. Prefereix viure en zones clares, als llocs més secs, arenosos i pedregosos, vessants de la muntanya i als llocs on la vegetació és més xeròfila: boixos, estepa o llentrisca.

ALIMENTACIÓ. Li agrada menjar gra, fulles i herba verda, fruites silvestres i insectes. Obté l’aigua de les fruites i l’herba, però cal distribuir abeuredores per complementar la disponibilitat d’aigua.

REPRODUCCIÓ. La formació de parelles té lloc entre el febrer i el març. El niu és una petita depressió del sòl que es tapissa amb herbes i plomes, i sempre es troba immers en la vegetació. Les postes es produeixen entre finals d'abril i principis de maig, depositant la femella entre 7 i 20 ous (normalment 10-16) de color crema, amb taques d'un color marró-roigenc, que són incubats durant 23-24 dies. Habitualment fa una sola posta, encara que ocasionalment en pot fer dues, la segona incubada pel mascle. Els polls abandonen el niu just acabats de néixer i són capaços de prendre el vol als 10 dies, si bé el total desenvolupament s'arriba als 50-60 dies.

CAÇA. És la peça reina de la caça menor. Es caça a la mala, a la mala sense ca, en batuda i amb reclam mascle només en època de zel.

No hay comentarios: